Съвети за запознанства3 Протоколи

Кога трябва да започнете да търсите нови запознанства след дългосрочна връзка?

Ilkka, 30/12/2021
Кога трябва да започнете да търсите нови запознанства след дългосрочна връзка?

Когато една връзка приключи, особено ако това се случи на малко по-късен етап от живота, много от нас се чудят колко дълго трябва да чакат, ако изобщо е необходимо, преди да започнат да създават нови запознанства. Докато сте били в 20-те и 30-те си години, връзките между вас и приятелите ви може би са започвали и приключвали бързо, но на по-късен етап от живота темпото естествено малко се забавя. Обстоятелствата при създаване на запознанства обаче са удивително подобни на тези от онова време!

Всичко е въпрос на време. Знаете, че в дългосрочен план ще бъде по-добре да намерите нова любовна връзка, но трябва ли веднага да се хвърлите отново в създаването на запознанства? Или би било по-добре да си дадете малко време? Има два начина на мислене:

Ако мислите за започване на запознанства, вече сте готови.

— Ако обмисляте бъдещето си и осъзнавате, че в крайна сметка ще бъдете по-щастливи във връзка, вече сте с правилната позитивна нагласа, от която се нуждаете, за да срещнете нов човек.

— Ако искате нова връзка, това зависи изцяло от вас. Както е било и при запознанствата ви на по-млади години, започването на връзка трябва да става изцяло според вашите усещания. Въпреки че последната ви връзка е приключила, това е решение, което се отнася за вас и зависи само от вас.

— Факт е, че мотивацията за запознанства е на приливи и отливи, точно както е било, когато сте създавали запознанствата през по-младите си години. Ако почувствате желание за нови срещи, трябва да се възползвате от възможността и да яхнете вълната, тогава ще сте готови да се срещате с други необвързани хора над 40, които търсят любов.

— Не губете време да се самосъжалявате или да изпадате в мрачно настроение, мислейки за минали връзки. Не става въпрос да се преструвате, че тези сериозни връзки не са се случили, а за това, върху което сте решили да се съсредоточите. Оценете последната си връзка, какво сте обичали, какво не сте харесали толкова много, и приложете тези знания когато се впуснете в онлайн запознанства.

Навлизайте в новите запознанства бавно.

— Връзка, която е към края си, обикновено е предизвикателство. Това, което най-вероятно е отнемало много време и усилия дълго време, за да се изгради, навярно няма да изчезне в момента, в който нещата приключат. Важно е да направите равносметка на миналата си връзка, за да сте уверите, че ще приложите всички най-добри неща от тази връзка в следващата си, когато започнете пътуването в света на новите запознанства.

— Не попадайте в капана да се впуснете прекалено бързо в нова връзка, преди да сте имали време да анализирате изцяло последната си връзка. Не бързайте, преди да се ангажирате с нещо ново; онлайн запознанствата не са съревнование, имате достатъчно време да проучите сцената за запознанства с хора над 40-годишна възраст, преди да решите да започнете нова връзка.

— Има няколко етапа на запознанството, от намеци и съобщения до първа среща и много повече. Ако все още нямате готовност да започнете да се срещате лично с различни нови необвързани хора над 40 години, отделете време за първите етапи, като изпращате съобщения на хората, които ви интересуват, и разучавате кой е наоколо в търсене на любов.

— Не забравяйте, че запознанствата са избор, а не задължение! Няма да навреди да опипате почвата в света на онлайн запознанствата и да видите каква е ответната реакция; винаги можете да решите нещата да се случват толкова бавно, колкото искате, докато не усетите готовност да намерите онзи специален човек, който търси същото нещо като вас.

Прочетете още съвети от експерти за създаване на нови запознанства или започнете вашето пътуване в света на запознанствата днес!

Сайт за запознанства за необвързани хора със сходни възгледи! Намерете необвързани хора със сходни интереси Регистрирайте се безплатно