Съвети за запознанства5 Протоколи

5 признака, че сте готови за нова връзка или че определено не сте

Ilkka, 19/01/2022
5 признака, че сте готови за нова връзка или че определено не сте

Готови ли сте…? Готови ли сте за любов…? Ето как да разберете дали сте готови за нови запознанства — и няколко прости, ефективни стъпки, които да предприемете, ако не сте. От нашия експерт по запознанства Кейт Тейлър.

Готови сте, когато:

1. Настроени сте позитивно към себе си и имате романтична нагласа

Ето един бърз тест. Задайте таймер за 2 минути и напишете списък с всичко, което ви прави чудесен партньор. Когато времето изтече, проверете резултата. Ако лесно сте се сетили за 5 или повече неща, сте готови за запознанство! Запазете списъка си и го използвайте, за да си напомните защо никога не бива да се успокоявате.

По-малко от 5? Или наистина бавно пишете, или увереността ви за запознанства в момента е малко на ниско ниво. Все още не се впускайте в нови запознанства; за известно време съсредоточете вниманието си върху ВАС самите — какво обичате да правите, да носите, да ядете, да пиете, да гледате, да четете… Влюбете се в себе си, докато не установите, че сте желан, съвършено несъвършен партньор, който допринася много в отношенията с другите и света. Когато добиете по-голяма увереност в това, което ви прави уникални и привлекателни, ще е време да излезете на сцената за запознанства.

2. Любовта е навсякъде около вас (или поне така се чувствате)

Чували ли сте термина „Склонност към потвърждаване“? Това е психологически израз на склонността, която всички ние имаме, да забелязваме неща, които засилват собствените ни убеждения, особено емоционалните. Можете да го използвате като бърз начин да прецените перспективите си за нови запознанства.

Помислете за всичко, свързано с любовта, което се е случило напоследък. Беше ли безнадеждна ситуация? Любимата ви двойка знаменитости се раздели? В новините казаха, че жените над 50 години имат по-голям шанс да кацнат на Марс, отколкото да се омъжат? Адел издаде нов албум? ИЛИ спомняте ли си някоя сладка двойка от First Dates (телевизионно реалити шоу)? Станали сте свидетели на емоционална среща на гарата? Щастлива сватба на приятел? Ако вашият мислен „албум с изрезки от вестници“ е оптимистичен, вие се чувствате позитивно настроени и сте готови за срещи. Ако е леко мрачен, започнете да полагате усилия да си спомняте хубавите неща. Това ще ви напомни, че любовта наистина е навсякъде около нас всеки ден и ще повиши увереността и оптимизма ви, когато започнете да се срещате.

3. Не бива да следвате бившия си партньор онлайн или да питате за новини

Кога за последен път потърсихте информация за бившия си партньор, например като преглеждахте социалния му профил или разпитвахте общи приятели? Ако е било днес, стойте далеч от сайта за онлайн запознанства, не сте готови.

Ако е било преди повече от месец, направете крачка напред — преминавате към следващия кръг!

Ако е било преди по-малко от месец, продължавайте да четете. Защо все още се интересувате от тях? Ако това е само по навик, поставете си за цел през следващите 72 часа да проявите безразличие. Когато се чудите какво става с бившия ви партньор, умишлено насочете мислите си към собствения си живот, може би като се свържете с приятели, за да уредите забавно изкарване на уикенда. Ако проверявате, защото не можете да понесете мисълта, че той продължава напред, значи не сте готови за ново запознанство. Отделете време, за да приемете раздялата и работете върху увереността си, като си поставяте и постигате малки, удовлетворяващи цели, докато започнете да мислите за бъдещето по-позитивно.

4. Мисълта за запознанства ви кара да се вълнувате

Представете си, че имате среща тази вечер. Как се чувствате? Готови сте за среща, ако първите ви реакции са нещо по средата между: „Страхотно — мога да си сложа новото облекло за срещата“, или „Ох! Малко се притеснявам, но със сигурност ще се отпусна, когато съм вече там“. Всичко друго, особено негативни реакции като „Какъв е смисълът?“ или „Само ще объркам всичко, както обикновено“, може да е знак, че психиката ви още не е готова. Ако сте си помислили: „Ха — това ще накара бившият ми партньор да ревнува“, тогава определено не сте готови. Вижте точка 3.

5. Имате свободни часове за срещи, но не и свободни месеци

Отворете календара си. Как изглежда този месец? Ако е толкова препълнен с приятели, работа, хоби и други ангажименти, че нямате време дори за среща на кафе, тогава знаете какво ще кажем. Опитайте да преразгледате отново плановете си, така че вълнуващи нови хора да могат да се впишат във вашия живот. Ако обичате да сте заети, насочете тази енергия към запознанствата си: редовно търсете прекрасни нови необвързани хора в Meetic и започнете да си определяте забавни, неангажиращи първи срещи. Но създайте това свободно пространство сега, преди да се опитате да координирате графиците с някой друг.

Но ако имате нужда от слънчеви очила, за да намалите отблясъците на самотните дни, това също не е означава готовност за срещи. Идеалното време за срещи не е когато търсите нов човек, който да ви допълва или просто да запълвате почивните си дни. Вместо това използвайте това свободно лично пространство, за да преоткриете вашите собствени интереси и страсти и да вмъкнете новите запознанства между вашите планове. Ако имате леко натоварен график е идеално: въпреки това можете да вмъкнете обяд или вечеря с нов човек и ще има какво да си поговорите, когато го направите.

Регистрирайте се сега, за да започнете вашето пътуване в света на запознанствата. Или се насочете към нашия център засъвети за запознанства, който включва съвети как да се влюбите отново на 40+ и как да усъвършенствате първото си съобщение в сайт за запознанства.

Сайт за запознанства за необвързани хора със сходни възгледи! Намерете необвързани хора със сходни интереси Регистрирайте се безплатно