Съвети за запознанства6 Протоколи

Десетте заповеди за запознанства

Ilkka, 19/01/2022
Десетте заповеди за запознанства

Заповед 1: Винаги казвайте истината

Може да е изкушаващо да се представите в по-добра светлина, когато правите вашия профил за запознанства с цел сериозна връзка. Всички искаме да покажем най-доброто от себе си, когато търсим нов партньор. Да приспаднете няколко години от действителната си възраст? Да добавите няколко сантиметра към височината си? Разбира се, тези неща не биха провалили новото ви запознанство. Но така единствено предизвиквате унизително падане. Независимо новият ви партньор ще разбере веднага, че определено не сте в категорията „стройно тяло“, или по-късно ще осъзнае, че предстои 45-ият ви, а не 35-ият ви рожден ден, лъжата в крайна сметка излиза наяве. Проблемът е в огромното подкопаване на доверието, което вашият нов партньор има във вас, а не собствената ви несигурност; ако не може да ви се довери по отношение на малките неща, как е възможно да ви се довери за по-важни въпроси? Привличайте хората с това, което сте.

Заповед 2: Не бъдете твърде придирчив/а

Много хора са нетърпеливи, когато става въпрос за запознанства, независимо дали е онлайн или офлайн, защото не могат да намерят никого, когото да харесат, толкова бързо, колкото биха искали. Най-вероятно е да не срещнете вашия перфектен партньор веднага, трябва да сте с реалистични очаквания и отворено съзнание, когато става въпрос за срещи с много различни хора, за да видите с кого си пасвате. Разширете кръгозора си, не се ограничавайте с обичайния „тип“ и ще бъдете приятно изненадани от това с кого се срещате!

Заповед 3: Срещнете се по-скоро

Повечето от нас, които участваме в запознанства с цел сериозна връзка, имаме забързан живот. Лесно е да бъдем погълнати от разговори по имейл, които се проточват със седмици или дори по-дълго, докато всъщност все отлагаме срещата с евентуалния нов партньор. Това обикновено се дължи на комбинация от собствената ни заетост, но също и на нашите нерви. Можете да се свържете с някого чрез съобщения, но трябва да се срещнете възможно най-скоро, за да видите дали има химия и привличане между вас. Максимум пет или шест съобщения между вас са повече от достатъчни, за да прецените дали искате да се срещнете. Спрете да си разменяте съобщения и започнете срещите за зрели хора!

Заповед 4: Не прибързвайте

След като се срещнете, е време да започнете да правите нещата бавно. Запознанствата не са състезание за започване на връзка. Добре е да се стремите да опознавате нови интересни хора, но не бъркайте похотта с любов. Не бързайте да предприемате каквото и да е, преди да се уверите, че това е правилният път за вас, така че не се ангажирайте, докато не опознаете партньора си по-добре за поне няколко месеца.

Заповед 5: Живейте живота си

От съществено значение е да балансирате запознанствата с цел сериозна връзка с другите дейности в живота си, които ви носят радост. Като се занимавате с други дейности, различни от запознанства, ще продължавате да правите живота си по-интересен и пълноценен, точно както преди. Позволете си почивка и си отдъхнете, като се поглезите известно време, така че фокусът ви да не е върху срещите и новите ви запознанства. Избягвайте да натоварвате себе си или хората, с които се срещате, с чести контакти по телефона, по имейл или със срещи в последния момент, а оставете връзките да се изграждат по естествен начин.

Заповед 6: Не си мислете, че това е Единственият/ата

Може да изглежда романтично да заявите след седмица или две, че сте сродни души, но скоро може да се натъкнете на надменно държание. Ако инвестирате прекалено много емоции в нова връзка, се подгответе, че е възможно да наранят чувствата ви, ако тя не се получи. Не забравяйте, че вашият нов партньор вероятно създава запознанства с цел сериозна връзка и се вижда и с други хора, докато връзката ви не стане специална; излишно е да споменаваме, че си има собствен живот.

Заповед 7: Не споделяйте твърде много информация

Вие имате минало; вашият партньор има минало. Много от нас имат предишни запознанства и връзки, които играят много важна роля в живота ни. Но обсъждането на интимните подробности за това минало, особено подробности за бивши партньори и съпрузи, може сериозно да навреди на вашите перспективи, като доведе до ненужна ревност и конкуриране. Злословенето за бившия партньор или пиянските разкази за най-странната връзка за една нощ, която сте имали, може да изглежда страхотна идея в този момент, но всъщност не е така.

Заповед 8: Не бива да бъдете най-добри приятели с бившия си партньор

Каквато и да е причината, поради която сте прекратили последната си връзка, сега търсите запознанства с цел сериозна връзка, за да намерите някой, който да бъде най-важният човек в живота ви. Дори ако сте приключили последната си връзка приятелски, ако искате да успеете с нов партньор, не може да поддържате други отношения с хора от миналото ви извън това, което е абсолютно необходимо. Това е несправедливо и егоистично спрямо новия ви партньор и ще му причини несигурност, докато не ви опознае напълно. Винаги, когато общувате с бившия си партньор, просто си представете как бихте се почувствали, ако новият ви партньор се държеше по същия начин към вас, и помислете как би могъл да се чувства заради това.

Заповед 9: Не губете енергия за загубена кауза

Не подвеждайте партньора си, като продължавате връзка, която просто не работи за вас. Необходима е смелост, за да се оттеглите от създадената със сериозни намерения връзка, особено ако сте били заедно известно време, но ако безсмислено протакате, просто губите времето на всички. Колкото по-рано съобщите намеренията си, толкова по-скоро и двамата – особено вашият отхвърлен партньор – можете да преживеете загубата и да продължите напред, за да срещнете по-подходящ партньор.

Заповед 10: Приемайте обстоятелствата такива, какви са

Подобно на живота, запознанствата с цел сериозна връзка със сигурност имат своите добри и лоши страни. Старайте се да търсите това, което знаете, че наистина ще ви донесе истинско щастие; не се ангажирайте, ако чувствате, че нещата не са съвсем както трябва, не обвинявайте себе си, ако нещо, което е вървяло добре, се окаже, че не е така, както искате, и не изпадайте в самосъжаление, ако нещата не са веднага такива каквито бихте искали да бъдат. Продължавайте да търсите някого, който наистина ще ви оцени, и с когото можете да изградите нещо, което си струва да поддържате, за да продължи и за в бъдеще. Успех във вашето пътуване в света на запознанствата!

Прочетете още съвети от експерти за създаване на нови запознанства или започнете вашето пътуване в света на запознанствата днес!

Сайт за запознанства за необвързани хора със сходни възгледи! Намерете необвързани хора със сходни интереси Регистрирайте се безплатно